C-FIX

Az Európai Műszaki Értékelés (ETA) és Mérnöki Megoldások (ENSO) előírásai szerinti jegyzőkönyvezési kötelezettség teljesítésére a statikus és félstatikus terhelés alatt álló horgonykötésekre vonatkozóan. A mérnöki megközelítés (ENSO) lehetővé teszi a világszinten igényelt majdnem minden követelmény és méret lefedését.

Ez a szolgáltatás azt az előnyt biztosítja Önnek, hogy bármikor lehetősége lesz megfelelő kalkulációt készíteni az adott országra, amelyben munkát végez. A több mint 30 országban működő leányvállalataival a fischer 100%-os támogatást képes nyújtani világszinten. A horgonycsavarok kiválasztásának egyszerűsítése érdekében minden termékhez rendelkezésre áll a kipróbált és letesztelt többszörös kalkulációs funkció. 

A horgonylemez szükséges vastagságának FE-alapú méretezése lehetséges a horgonylemez felhasználója által megadott anyag és erősség alapján is. A mérnöki megközelítés (ENSO) a horgonylemezek számos különböző geometriájának és a horgonykötések egymáshoz viszonyított tetszőleges beállításának tervezését és méretezését is lehetővé teszi.

A C-FIX most építési alkalmazások tervezéséhez is elérhető

A C-FIX változat optimális megjelenési idejével lehetővé teszi az építési alkalmazásokban a horgonykötések ETAG irányvonalaknak megfelelő tervezését. Számos különböző horgonyforma alkalmazását biztosítja a horgonycsavarok számának 1, 2 vagy 4 darabra korlátozása mellett, ahogy azt az ETAG 029 irányvonalai előírják. Emellett kisméretű téglából készült kőműves építményekhez is lehetőség van téglafali horgonykötés szerkezetek kialakítására. Ez lehetővé teszi a még nagyobb, akár 200 mm mélységű horgonyszerkezetek tervezését és sikeres bemutatását is.

Az építési tervezéshez használt felhasználói interfész hasonló a betonnal történő tervezéshez használt interfészhez, mely lehetővé teszi a gyors indítást és az egyszerű kezelést. Az adott hordozóhoz nem engedélyezett összes beviteli lehetőség automatikusan letiltásra kerül. A horgonycsapok és horgonyhüvelyek összes megfelelő kombinációja kiválasztható az adott anyaghoz tartozó megfelelő kombinációhoz. Ennek köszönhetően kizárt a hibás bevitel. Ez leegyszerűsíti a beviteli eljárást és megelőzi a hibákat.

A legtöbb vonatkozó adat közvetlenül beadható a grafikus kijelzőn keresztül, egyes esetekben további menü bejegyzésekre lehet szükség. Függetlenül attól, hogy hol végzi a módosításokat, azok automatikusan összhangba kerülnek az összes hozzá kapcsolt beviteli lehetőséggel. A nem engedélyezett konstellációk egy jelentéssel bíró hibaüzenettel együtt kerülnek kijelzésre. Emellett a valós idejű számítások a megfelelő eredményt nyújtják bármely módosított bevitelhez. A túl nagy vagy túl kicsi bevitelek az él- vagy axiális távolságokra az állapot sorban jelennek meg, és szintén azonnal javíthatóak. Az ETAG által előírt illesztőkötések figyelembevételét felhasználóbarát, világos szerkezetű menü lekérdezések tartalmazzák a kötés konfigurációja és vastagsága tekintetében.
A tervezési eredményt értelmezhető, igazolható dokumentum formájában lehet elmenteni az összes vonatkozó tervezési és termékadattal együtt.

A szoftvercsomag, ami tartalmazza a C-FIX-et az alábbi linken elérhető:

Tovább a FIXPERIENCE szoftvercsomaghoz

fischer kontakt


fischer Hungária

Szerémi út 7/b.

1117 Budapest

Tel.: +36 1 347 97 55
Fax: +36 1 347 97 65

Kapcsolódó linkek

Ezek a linkek is érdekes lehetnek Önnek.

Video tutorialLetöltés
fixperience header
MORTAR-FIX

MORTAR-FIX

Ragasztott dübelrendszerekhez szükséges ragasztómennyiség pontos, gazdaságos meghatározásához.

RAIL-FIX

RAIL-FIX

Lépcső- és erkélykorlátok rögzítésének méretezésére kül- és beltérben.

INSTALL-FIX

INSTALL-FIX

Méretezési program épületgépészeti szerelőrendszerekhez.

REBAR-FIX

REBAR-FIX

Utólag beragasztott betonacél csatlakozások méretezése.

WOOD-FIX

WOOD-FIX

A fischer Power-Fast és szerkezetépítő csavarok alkalmazásának gyors számításához

C-FIX

C-FIX

Dübelméretező program acél és vegyi rögzítésekhez.

A FIXPERIENCE szoftver előnyei röviden:

A FIXPERIENCE szoftver előnyei röviden: