fischer DUOTEC

Felhasználóbarát megoldás, gipszkarton falakhoz, építőlapokhoz nagy terhelhetőséggel

Az intelligens, kétkomponensból álló, fischer DUOTEC nylon billenőhorog a fischer csoport által gyártott billenőhorgok új generációját képviseli. A piros-szürke, üvegszálerősítésű, szintetikus billenőhorog, nagy húzóerőt biztosít szárazépítészeti környezetben, 9,5 – 55 mm falvastagsági tartományban. Az általános horgokhoz képest jelentősen nagyobb a teherbírása és jobb a teherelosztása.

A DUO család második generációjával, a fischer folytatja a piros-szürke, kétkomponensű, szintetikus rögzítési koncepciót, ami anyagában is szemlélteti a funkciót. A fischer legújabb DUOPOWER-éhez hasonlóan, a fischer DUOTEC is többfunkciós terméke: igény szerint hajlik és terpeszt.

A fischer DUOTEC előszereléses rögzítések készítésére alkalmas mindenféle építőlapok esetében, úgy mint: gipszkarton, farostlemez, forgácslap, OSB és MDF lap, rétegelt lemez, vagy fém és egyéb szintetikus lapok. Ezeknél az anyagoknál a lemezek roncsolása nélkül képes nagyobb teherbírásra, mint a hagyományos billenőhorgok.

Ezen felül, amikor fúrás közben akadályba ütközünk, vagy éppen  nincs más dübel kéznél, tömör szerkezetekben (beton, fa) terpesztő dübelként is alkalmazható.

A fischer DUOTEC több alkotóelemből tevődik össze, megkönnyítve így a szerelést mindenféle építőlap esetén. A piros merev rész szétosztja a terhelést a teljes érintkezési felületen. A szürke lágyabb rész tovább növeli a teherbírását. Az építőlaphoz feszül és megakadályozza, hogy a dübel az építőlapba marjon és gyengítse ezzel annak teherbírását.

A billenőhorog flexibilisen kapcsolódik egy rovátkolt pálcához. A mozgatható lezáró fehér gyűrű, amellett, hogy segít a fischer DUOTEC horog beállításában és rögzítésében, egyúttal növeli a teherbíró képességét is. Behelyezéskor a horog a pálcával párhuzamosan, a jelölő nyíllal előre kerül a furatba. A pálca segít a horog elhelyezésében. A horog automatikusan átbillen az építőlap mögött.

A pálca lehajlításával az üvegszövettel erősített, fehér lezáró gyűrű a furatba nyomódik. A pálca lehajlított vége szerszám nélkül is könnyedén letörhető, ezzel végződik a horog elhelyezése. A horog piros részébe ágyazott, két darab rozsdamentes acél lapocska a csavar rugalmas bevezetésére szolgál. Segítségükkel különböző fajtájú és méretű csavarok és kampók helyezhetők el. A dübel pálcájával könnyen ellenőrizhető a furat mélysége vagy bármilyen akadály a furatban (vezetékek, csövek).

Az új fischer DUOTEC átmérője 10 mm-es. Ez a kis átmérő teszi lehetővé 10mm-es fúrószár alkalmazását. A billenőhorog hossza mindössze 39mm, ezért könnyen elhelyezhető az 50mm-nél mélyebb légréseknél és hőszigetelt szerelt falaknál.

fischer kontakt


fischer Hungária

Szerémi út 7/b.

1117 Budapest

Tel.: +36 1 347 97 55
Fax: +36 1 347 97 65