A fischer folyamatosan növekszik

A 2016-os gazdasági évben a cégcsoport jelentős, 6,2%-os forgalomnövekedést ért el.  Ez 769 millió eurós devizanem szerint kiigazított forgalmat jelent. A cég nemzetközi jellegének fejlesztése is folytatódik. A képzési arány 9 %-os növekedésének elérésével a fischer jelentősen több gyakornokot oktat. Az idei évre 800 millió euró fölötti forgalmat jósolnak.

A fischer csoport cégei 2016-tal sikeres gazdasági évet tudhatnak maguk mögött. A Fekete erdő északi részén levő waldachtali családi vállalkozás 755 millió eurós bruttó árbevétele az előző évi forgalmához képest 44 millió euróval, vagyis 6,2%-kal emelkedett. A devizanem szerint kiigazított összes forgalma 769 millió euró volt, ami 58 millió euró (8,2 %) növekedést jelent. A fischer üzletágai – rögzítési rendszerek, automative systems, fischertechnik és folyamat Consulting, mind forgalomnövekedést értek el.

46 leányvállalat – további nemzetközi bővítések

A cégcsoport folytatja a nemzetközi bővítési stratégiáját. A 2016-os év elején egy részesedésnek köszönhetően új leányvállat jött létre a Fülöp-szigeteken. Az év második felében a fischer Indiában is új leányvállalatot létesített így 46-ra nőtt a leányvállalatok száma. A családi vállalkozás a nemzetközi bővítési stratégiáját az idei évben is folytatja.

Vonzó munkaadó – képzési arány 9 %

A tavalyi év végén a cégcsoport közel 4600 főt foglalkoztatott.  A fischer 2016-ban ismét nagy hangsúlyt fektetett a szakember képzésre. Összesen 103 gyakornokot és tanulót alkalmaz kettős oktatási fókuszú iskolákból. Továbbá, a fischer 26 szakmában kínál gyakornoki állást. A tavalyi gazdasági évben, 825 fiatal jelentkezett a 41 gyakornoki- és kettős képzéssel egybekötött pozícióra.

2016-ban egy új gazdasági, média, kommunikációs és marketing-orientációjú BA képzést vezettek be. 2017-ben a fischer egy új gépkezelő képzést is beindít.

Tanulóképzésen túl, a fischer saját alkalmazottainak továbbképzésére is koncentrál. Klaus Fischer Bild-ungsZentrum, a cég saját továbbképző központja, a 2010-es megnyitása óta, több mint 500 ingyenes kurzusán, 7750 regisztrációt tart számon.

Fontos díjak elnyerése

A fischer az egyik olyan munkáltató, aki dolgozóinak a legjobb karrier lehetőségeket biztosítja, a Focus Money magazin 2016-os tanulmánya szerint. Ezen a téren, a családi vállalkozás második helyen áll az építőanyag iparban. Továbbá, a fischer az 500 legsikeresebb családi vállalkozás között van számon tartva a „Die Stiftung für Familienunternehmen in Deutschland und Europa“ alapítvány listáján. A Családi Vállalkozások Németországban és Európában alapítvány tanulmánya egy tíz éves intervallumban hasonlítja össze a családi vállalkozásokat gazdasági szerepvállalásuk szempontjából. A 2016-os „Wirtschaftswoche’“ (Gazdasági Hét) magazin nyolc iparágba tartozó, kb. 3500 középméretű vállalkozást vizsgált, innovációs szempontok szerint. Ezek alapján az „Innováció Bajnokai 2016“ teljes ranglistáján, hatodikként végzett a fischer.

A fischer dokumentálja a fenntarthatóságát

A fischer fejlődési rendszere (fischer ProcessSystem) minden fenntartható tevékenységükre garantálja a folyamatos növekedést. A cégcsoport már az első fenntarthatósági riportjában dokumentálta mindezt, és társként vett részt a 2016-os Német Fenntarthatósági Díj szervezésében. Mindemellett, a Német Szövetségi Kormány kiemelte a fischert a csúcstechnológiás stratégiája miatt. A fischer zöldtermékek sorozatában készülő lehorgonyzások egyike a jövőben megvalósuló tíz kiválasztott csúcstechnológiás projektnek Németországban.

Kilátások 2017-re: fischer fojtatja a növekedést

A fischer előrevetítése szerint, az idei évi növekedés a 2016-os gazdasági növekedéséhez lesz hasonló. Arra számít, hogy a 800 millió eurós küszöböt idén fogja átlépni először a vállalat. A fischer növekedését a következetesség és jövedelmezőség jellemzi. Ez a fejlődés következetesen folytatódik.

Idén folytatódnak a digitalizációs fejlesztések, az e-kereskedelem és az Ipar 4.0 területein. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is csatlakoznak a cégcsoportokhoz a frissen beinduló, start-up vállalkozások.

A cég terjeszkedésének részeként folytatódik a fischer Consulting üzletág nemzetközi bővítése is. Új folyamat-konzultációs leányvállaltok működését indítja el Kínában és Olaszországban. A fischer automative systems üzletágának Kínában épülő, 10 000 négyzetmétert meghaladó üzemcsarnoka 2017-ben kezdi meg működését. A fischer rögzítéstechnikai ágazata Csehországban nyitja meg 6000 m2-es gyárépületét.

A cégcsoport már 2017-ben is nyert díjat. A cég felkerült a St. Galleni Egyetem és a Német Világpiac Vezető Cégek Akadémiájának 2017-es világpiac vezető cégek listájára, a „horgonyzás és rögzítési rendszerek“ kategóriában. A díj jól mutatja a családi vállalkozás építőiparban elfoglalt kiemelkedő helyét.

A fischert a Focus magazin Németország egyik legjobb munkaadója díjjal jutalmazta, a cégcsoport így került a „TOP nemzeti munkaadó“ kategóriába.

fischer kontakt


fischer Hungária

Szerémi út 7/b.

1117 Budapest

Tel.: +36 1 347 97 55
Fax: +36 1 347 97 65