Innovatív családi vállalkozás

A sváb kisüzemtõl a nemzetközi színtéren mozgó középvállalatig – így jellemezhetõ a fischer vállalatcsoport fejlõdése 1948-ban történt alapításától kezdõdõen. A családi vállalkozás soha nem felejtette el, honnan is indult: A cég székhelye változatlanul a waldachtali Tumlingenben, a Fekete-erdõ északi részén, Stuttgarttól kereken 60 km-re délnyugatra található.

A vállalat egyik fõ ismertetõjegye az az innovációs erõ, amelynek eredményeképpen nem csak újabbnál újabb termékek, hanem új vállalati területek is születtek. Napjainkban e vállalati területek a fischer rögzítési rendszerek, a fischer automotive systems, a fischertechnik és a fischer Consulting.

A vállalatcsoport 46 leányvállalattal rendelkezik. A gyártóüzemek Argentínában, Brazíliában, Kínában, Németországban, Olaszországban, Csehországban és az USA-ban találhatók. A világszerte 4423 dolgozót foglalkoztató vállalatcsoport 2015-ben 711 millió eurós konszolidált forgalmat ért el.

A legfiatalabb vállalati terület, a fischer Consulting a vállalaton belüli, saját szakértelembõl nõtt ki. A tulajdonos és hivatalát sokáig betöltõ elnök Klaus Fischer által bevezetett fischer folyamatrendszer (fPS) a folyamatos tökéletesítésre törekszik. Ennek alapján a vállalatnak rugalmasnak, átláthatónak és ügyfélorientáltnak kell lennie.

A legnagyobb vállalati terület a rögzítési rendszerek szegmens, amelynek választékában több mint 14 000 termék szerepel. A vállalat erõsségei közé továbbra is a rögzítéstechnika területén betöltött technológiai piacvezetõ szerep tartozik. Itt folytatódik az, amit a vállalat alapítója, Artur Fischer legendás találmányával, a nylon dübellel több mint 50 évvel ez elõtt elkezdett: a vállalat a mai napig szabadalmak tömkelegével rendelkezik.

A jövõben is ez a vállalati terület képezi majd a vállalatcsoport legjelentõsebb szegmensét. Klaus Fischer jó esélyt lát mind a hazai, mind a nemzetközi piacon történõ bõvülésre. Vállalati területünk erõssége abban mutatkozik meg, hogy széles termékválasztékból minden ügyfelünknek a neki megfelelõ, mûszaki szempontból tökéletes terméket kínáljuk, legyen szó barkácsolókról, szakiparosokról vagy kapcsolattartó partnerekrõl.

A vállalat további fontos pillére az automotive szegmens, ahol Horbban a legmodernebb körülmények között beltéri kinematikai megoldásokat gyártanak a gépjármûipar nagyjai számára.

A portfóliót a játékokat gyártó fischertechnik zárja. A fischer játékok klasszikusnak számítanak az építõjátékok területén. Ezek a német gyártmányú, minõségi játékok világszerte rajongókra találtak, így pozíciójuk is tovább erõsödött.

fischer kontakt


fischer Hungária

Szerémi út 7/b.

1117 Budapest

Tel.: +36 1 347 97 55
Fax: +36 1 347 97 65