Háttérszerkezetek

SystemOne

A fischer homlokzati rendszerek kulcseleme a System-One háttérszerkezet. Nagy terhelésekre, nagy méretű, nehéz terméskő lapokhoz és nem teherhordó épületszerkezetek
áthidalására tervezték. A háttérszerkezet csökkenti a helyszíni szerelés idejét, és az ezzel járó zajhatást, felújítások során lehetővé teszi a könnyű panelcserét. A Vízszintes profilok és a panelkonzolok együtesen 37 mm-es szerkezetméretet eredményeznek.

SystemOne Light

A fischer SystemOne Light homlokzati rendszer a hatékony megoldás, ha a könnyű homlokzati panelekből készült külső homlokzatok gyors telepítéséről van szó. A vízszintes profilok és a panelkonzolok együtesen 25 mm-es szerkezetméretet eredményeznek.

SystemOne Vertical Solution

Tisztán függőleges háttérszerkezet valósítható meg a fischer SystemOne Vertical Solution segítségével. Ezzel a rendszerrel a terheléseket közvetlenül a függőleges profilokra szerelt elemek továbbítják. Ehhez a rendszerhez a speciális Zykon FZP II VS panelhorgonyok szükségesek, amelyek a függesztő anyának köszönhetően megfelelően a konzolokba illeszthetőek. A függesztőelemek 15 mm-es szerkezetméretet eredményeznek.

A SystemOne rendszermegoldás termékei

Vízszintes profilok

A vízszintes profil a konzolos megoldásnál a háttérszerkezet részét képezi. A vízszintes profilok alkalmazásával a konzolok révén a terhelések átkerülnek a homlokzatról a függőleges profilokra is. A zárt kialakítású profil lehetővé teszi a nagyobb terhelések elviselését anélkül, hogy a profil elcsavarodna. A profilok  6 méteres hosszúságban rendelhetőek.

További információk

Konzolok

A konzolok háttérszerkezetes megoldás részét képezik, és az hátsókúpos horgonyra vannak felszerelve. Elnyelik a homlokzati panelekre ható terheléseket, majd ezeket a vízszintes tartóprofilokra továbbítják. A konzolok jól illeszkedő geometriai kialakításuknak köszönhetően gyorsan felfüggeszthetők a vízszintes profilokra. Ez gyors és egyszerű szerelési folyamatot biztosít. A felső részen lévő menetnek köszönhetően a konzolok egy csavar segítségével állíthatóak.

További információ

Fali konzolok

Lehetővé teszi a teherhordó homlokzat esetleges egyenletlenségének kompenzálását. A fali konzolokat és a függőleges profilokat kötőelemekkel (például szegecsekkel) rögzítik. A fali konzolokat acélhorgonyokkal vagy átmenőszerelésű dübelekkel rögzítik a teherhordó szerkezethez.

További információ

Tartozékok szereléshez

A tartozékok minden olyan elemet tartalmaznak, amelyre szükség van a fischer homlokzati háttérszerkezetek összeállításához. A szokásos rögzítések, például csavarok, szegecsek és anyák mellett megtalálhatóak azok a tartozékok amelyek szükségesek a káva kialakításokhoz (szögelemek).

További információk

Függőleges profilok

A függőleges profil része a háttérszerekzet konzolos megoldásának. Feladata a vízszintes profilból elnyelt terhelések függőleges átadása, és ezeket a terheléseket továbbítja a fali konzolra.A fali konzolok mérete és a függőleges profilok geometriája együttesen határozza meg a homlokzati lap távolságát a teherhordó szerkezettől. Ez a rendszer lehetővé teszi a teherhordó homlokzat esetleges egyenletlenségének kompenzálását. A függőleges profilt kötőelemekkel (például szegecsekkel) rögzítik a fali konzolokhoz.

További információ
sc93-delivery-2