Homlokzati panelek rejtett rögzítése

ACT

Az ACT rendszerrel (Advanced Curtain Wall Technique) a fischer építészeknek és tervezőknek kínál innovatív, magas színvonalú, all-inclusive rendszert szellőztetett homlokzati rendszerekhez. A műszaki és gazdaságossági előnyökön túl az ACT rendszer különösen nagy lehetőségeket rejt magában a kreatív építészeti tervezéshez:

Például lehetővé teszi akár 20 mm vastag homlokzati terméskő panelek és 8, illetve 10 mm-es vastagságú ESG és TVG üvegtáblák rögzítését is.
A dübel bárhol szabadon elhelyezhető a panel hátoldalán. A panelek cseréje egyszerű, de fedőpanelek is könnyen és sokféleképpen csatlakoztathatók.

Tovább a termékekhez

Különösen esztétikus megjelenés:

Az FZP II fischer ZYKON panelhorgonnyal kombinált hátsókúpos technológia biztosítja, hogy az illesztéseknél láthatatlanok maradnak a rögzítő elemek.

Az ACT bővíti a lehetőségeket – és csökkenti a költségeket

A fischer ACT rendszer megnyitja az utat az esztétikus, komplex homlokzatok egyszerű és költséghatékony tervezéséhez. Ez az FZP II fischer ZYKON panel horgonynak köszönhető, amely tulajdonképpen egy előre kifúrt hátsókúpos furatba telepített, feszítésmentes rögzítőrendszer.

Ezzel a technológiával többszörös maximális terhelhetőségi értékek érhetők el, mint a hagyományos rögzítések esetén. Mivel a horgony pozicionálása optimalizálható, a panelen belüli hajlítónyomatékok kb. 50%-kal kisebbek, mint a hagyományos rendszereknél.

Ez kisebb panelvastagságot és nagyobb méretű táblák alkalmazását teszi lehetővé, különböző panelvastagságok esetén pedig az eltérések távtartó horgonytípusokkal kompenzálhatók.

Az ACT technológia tökéletesen ötvözi a panelhorgonyok, az egyedi tartószerkezetek és a kifinomult fúrási technológia alkalmazását. Ez megtérül az építkezéseken, ahol a szerelés ezáltal gyors, egyszerű, és nem függ az időjárási viszonyoktól. A szerelési idő csökken – és így a költségek is.

A három ACT rendszer gyors áttekintése

System one

A SystemOne keretrendszerű tartószerkezete szerves részét képezi az ACT rendszer technológiájának. Nagyméretű, nehéz terméskő paneleknél nagy terhelések elviselésére, valamint nem teherhordó szerkezeti elemek áthidalására tervezték. A SystemOne csökkenti a helyszíni szerelési időt és zajt. Felújítási munkálatok alatt megkönnyíti a panelek cseréjét.

Költséghatékony és szabványos: fischer szögtartó elemek a fedőpanelek mechanikai rögzítéséhez a SystemOne szerkezeten.

System one light

A SystemOne light egy hatékony megoldás a könnyű homlokzati panelekből kialakított szellőztetett burkolatok rögzítésére. Ahogy az joggal várható, ez a szerelősínekre épülő rendszer is rendelkezik a SystemOne rendszer egyediségét biztosító előnyökkel:

 • gyors szerelhetőség a horgoknak és függesztő rendszernek köszönhetően
 • a rögzítési pontok nem láthatók a csatlakozásoknál
 • nagy terhelésre van tervezve
 • nem teherhordó szerkezeti elemek áthidalása
 • tökéletes megoldás acél keretes szerkezetek újbóli burkolására
 • fedőpanelek mechanikus rögzítése
 • homlokzati panelek roncsolásmentes cseréje

Falra szerelhető rögzítőrendszer:

 • hőhidak minimalizálása
 • alacsonyabb fúrási költség
 • kevesebb zaj a felújítások során
 • rendkívüli időjárási viszonyok esetén is száraz szerelés

Hátsókúpos üvegmegfogás

Az ACT fúrási technikája mögött is ugyanannyi know-how húzódik meg, mint a hátsókúpos kialakítású dübeltechnológia mögött. A hátsókúpos furatok elkészítésére szolgáló gépek ugyanis nélkülözhetetlen részei a furatból és dübelből álló teljes rendszernek.

A furatok elkészítéséhez a fischer saját fejlesztésű gépeket kínál különböző méretekben a helyszíni szerelésekhez kiváló hordozható készülékektől egészen a nagy volumenű sorozatgyártásra alkalmas gépekig. A gyémánthegyű fúrószerszámoknak köszönhetően ezek a gépek gyors és költséghatékony furatkészítést tesznek lehetővé. A dübeleket ezt követően szerelőszerszámok illesztik bele a panelekbe. Az ACT alkalmazástechnikai osztály rögzítési szakemberei a fúrással, szereléssel kapcsolatos szolgáltatások széles skáláját kínálják:

 • Széles gépválaszték
 • Nagy gyártókapacitású gépek sorozatgyártáshoz
 • Támogatás a gépek kiválasztása során
 • Gépek beszerzése/bérlése

A világ első hátsókúpos kialakítású pontmegfogásos üvegrögzítése a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza

A Berlini Német Építéstechnikai Intézet (DIBt) általános építéshatósági engedélyt állított ki a fischer Zykon pontmegfogásos rögzítőelemre (FZP-G). A forradalmi újítás ezzel megtestesíti a technológiai jelenlegi állását, és mostantól külön egyedi engedély nélkül is felhasználható igényes üveghomlokzatok kialakítására. Cégünknek a világon elsőként sikerült a hátsókúpos technológia alkalmazásával olyan pontmegfogásos üvegrögzítést megalkotnia, amelynél a furat nem hatol át az üvegen.

Az FZP-G-Z esetében egy rozsdamentes acélból készült hátsókúpos pontmegfogásos rögzítőelemről van szó, amelynek részei egy kúpos csavar, egy terpesztőhüvely, egy műanyag sapka, egy alátét és egy rögzítőanya. Az üveghomlokzat sima, homogén megjelenése nagyobb tervezési szabadságot ad az építésznek, ráadásul az üvegfelület így kevésbé szennyeződik, tisztántartása tehát kisebb ráfordítást igényel.

A fischer FZP-G-Z kétféle változatban érhető el: edzett biztonsági üvegekhez (ESG vagy ESG-H) és rétegelt biztonsági üvegekhez (VSG). Az üvegtáblák zománcozhatók vagy fóliázhatók, de szolgálhatnak laminált napelemek hordozófelületeként is.

ACT Szolgáltatás

Teljes körű szolgáltatást kínálunk
Több információ

Termékek

Kompakt és informatív – az összes ACT termék egy helyen
Több információ

Referenciák

Legyen szó a Gotthard-alagútról vagy a Burj al Arabról, a fischer világszerte lépést tart az idővel.
Több információ
sc93-delivery-2