Homlokzati hőszigetelő rendszer

Mit értünk homlokzati hőszigetelő rendszer alatt?

A homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETIC) olyan külső falburkolatok, amelyek megfelelnek a az épületek külső falainak hőszigetelésére vonatkozó szigorú műszaki követelményeknek.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazását Németországban építéshatósági engedélyek szabályozzák, de különleges esetekben egyedi építéshatósági engedélyre is szükség lehet.

A fischer homlokzati hőszigetelő rendszerének rögzítőelemei gazdaságossági és ökológiai szempontból is teljes mértékben kielégítik az épületek hőszigetelésére vonatkozó szigorú követelményeket.

A fischer által nyújtott előnyök áttekintése

  • Teljeskörű szolgáltatás egy kézből.
  • Kisebb hőveszteség a külső falon keresztül a homlokzat kiváló hőszigetelésének köszönhetően.
  • A kisebb fűtési energiaigény miatt lényegesen kisebb CO2-kibocsátás.
  • Az építőanyag megőrzése hosszú távon bevált módszerrel, a teherhordó falban nem képződnek repedések.
  • Nagyobb hasznos alapterület a lakótérben, mivel ugyanakkora külső méretek mellett kisebb falvastagság is elegendő.
  • Egészségesebb beltéri klíma. A belső fal nagyobb felületi hőmérséklete megakadályozza a kondenzációképződést, ezért nem lesz huzat, a falakon nem képződik gomba és penész.
  • Sokrétű homlokzati kialakítás a homlokzatburkolatok és színek széles skálájának köszönhetően.
  • Kitűnő költséghatékonyság. A homlokzati hőszigetelő rendszerek régi és új homlokzatok esetében egyaránt az egyik leggazdaságosabb megoldás az épületek hőszigetelésére.

Modern ETIC architektúra kerámia- vagy terméskő felületekkel.

Az újonnan épített és felújított épületek külső falainak hőszigetelő tulajdonságaira vonatkozó szigorú követelmények miatt egyre nagyobb szerepet kapnak a homlokzati hőszigetelő rendszerek. Ez nem zárja ki, hogy az épületeket kizárólag külső vakolattal kell ellátni. A homlokzati hőszigetelő rendszerek gyártójától függően kerámia- és terméskőburkolattal kialakított felületek is engedélyt kapnak. Ilyen esetben a rendszer megnövekedett önsúlya miatt a dübelekre is szigorúbb követelmények vonatkoznak. 

Rögzítés a hálón keresztül

Ha a dübelek keresztül mennek a hálón, vékonyabb szárra van szükség, hogy a háló ne szakadjon szét, és ne nyomódjon neki a hőszigetelő anyagnak. Mivel az alapvakolaton és a felületerősítő hálón egyenletesen oszlik el a terhelés, hőszigetelő anyagtól függetlenül 60 mm-es tányérátmérő elegendő. A dübelek távolsága (a): (n = dübelek száma négyzetméterenként).

VBS-M a kétrétegű külső falazatok felújítására

Ha a burkolathorgok nem állnak rendelkezésre megfelelő számban, vagy korrodálódtak, akkor a stabilitás biztosítása érdekében a burkolatot fel kell újítani. A mechanikus burkolatmegerősítő dübel lehetővé teszi a kétrétegű falazat utólagos, gyors, gazdaságos felújítását. 

A téglába és a fugákba is engedélyezett rögzítés sokféle felhasználási lehetőséget és nagyfokú biztonságot nyújt. Az VBS-M burkolatmegerősítő horgot ezért átmenő szereléssel mechanikusan a tégla burkolófalon keresztül a teherhordó falszerkezetbe kell helyezni. A dübel két terpesztőzónája (a teherhordó falszerkezetben és a tégla burkolófalban) együtt garantálja a biztonságos rögzítést.

Homlokzati hőszigetelő rendszer - Kapcsolattartók

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!
sc93-delivery-2