Terméknév változás

Termékek korrózióálló acélból

Globális harmonizáció

A fischer vállalatcsoport egyszerűsíti korrózióálló acélból előállított termékeinek megnevezését az európai harmonizációnak megfelelően. A jövőben a fischer összehangolja korrózióálló acél termékeinek megnevezését az EN 1993-1-4 EN korrózióállósági osztályaival megegyezően.

III-as korrózióállósági osztály

A III-as korrózióállósági osztályú acélból készült termékeket a jövőben R (Resistant) megjelöléssel látjuk el. Ezeket a korrózióálló acélból készült termékeket száraz beltéri körülmények között, kültéren külső környezeti hatásoknak kitett helyeken (ideértve az ipari és a tengeri környezetet is) és állandóan nedves beltéren lehet alkalmazni.

Horgonycsap példa:

501403 FAZ II 10/10 A4 → 501403 FAZ II 10/10 R

V-ös korrózióállósági osztály

A V-ös korrózióállósági osztályú acélból készült termékeket a jövőben HCR (High Corrosion Resistant) megjelöléssel látjuk el. A III-as korrózióállósági osztálynál szigorúbb körülmények esetén ezek a korrózióálló acélból készült termékek akkor is használhatók, ha egyéb agresszív környezeti hatások is fennállnak (például állandóan váltakozó tengervízbe történő merítés vagy klóros környezet a fedett uszodákban, illetve az extrém kémiai szennyezettségű helyek).

Horgonycsap példa:

501430 FAZ II 10/10 C → 501430 FAZ II 10/10 HCR

Melyik termékeket érinti a változás?

A megnevezések változása érinti a teljes termékválasztékot az alábbi terméktípusokkal kezdődően: FAZ II, FBZ, FBN II, FXA, FH II, FZA, FIS A, RG M és RGM I. Minden műszaki adat, a termékek cikkszáma és a jól ismert fischer minőség változatlan marad.

sc93-delivery-1