C-FIX

A dübel méretező szoftver lehetővé teszi a nagyszilárdságú acéldübelek és vegyi rögzítések vizsgálatát betonszerkezetek esetében.

Biztosítani kell az Európai Műszaki Értékelés [ETA] és Mérnöki Megoldások (ENSO) szerint a statikus-kvázi statikus terhelésnek kitett horgonyokat és alkalmazásukat. A Mérnöki Megolások (ENSO) révén szinte minden olyan követelményt, igényt és tervet le lehet fedni , melyet a világ bármely táján igényelnek.


Ennek a szolgáltatásnak az előnye, hogy mindig az adott ország szerinti megfelelő méretezést hajthatjuk végre. Több mint 30 helyi leányvállalat teszi lehetővé, hogy a fischer 100%-os támogatást nyújtson az egész világon. A horgonyok könnyebb megválasztása érdekében minden termék számára több kipróbált és tesztelt kivitel áll rendelkezésre.


Az FE módszer segítségével mostantól bármilyen igény szerinti horgony lemez vastagság méretezése lehetséges a felhasználó által definiált horgony lemez anyagminőségét   hajlékonyságát-. illetően. A Mérnöki Megoldások (ENSO) révén számos különböző horgony lemez geometriát és elrendezést lehet kialakítani és mérni.


A letöltésekhez és a rendszerkövetelményekhez.

Mostmár a falazatban is tervezhető.

A megújult C-FIX optimalizált kezdési idővel teszi lehetővé a falazatokban történő rögzítés méretezését az ETAG szabvány szerint. Ezáltal bármilyen horgonylemez formát modellezhetünk , ahol a horgonyok mennyiségét 1,2 vagy 4-re kell korlátozni az ETAG   029 szabvány szerint. A kisméretű tégla elemek falazatok esetén egy további lehetőség áll rendelkezésre a különböző kapcsolatok méretezéséért. Lehetséges tervezni és sikeresen biztosítani még nagyobb rögzítési mélységet egészen 200mm-ig.

Hasonló kezelőfelület van a falazatokban lévő horgonyok méretezésénél , mint a betonszerkeztekben lévő horgonyok tervezésénél. Ez meglehetősen leegyszerűsíti a gyors belépést és műveletet. Azok a megadott opciók, melyek nem engedélyezettek a modulban automatikusan deaktiválódnak. A mentes szárak és a hozzájuk tartozó szitahüvelyek minden lehetséges kombinációját a megfelelő tégla elemhez illesztjük. Ezért helytelen bejegyzés nem lehetséges. A beton és falazat kialakításának változtatása során minden releváns adat elfogadásra kerül. Ez leegyszerűsti a begépelést és elkerüli a hibákat.

A legrelevánsabb részleteket közvetlenül a modellben lehet definiálni , kiegészítésként pedig a menüben adhatjuk meg a továbbiakat.
Függetlenül attól, hogy hol végez módosításokat a rendszer automatikusan összehasonlítja az összes beviteli lehetőséget. A nem megengedett csavarkép esetén a szoftver hiba üzenetet hoz fel, továbbá a számítás minden változtatáshoz illeszkedő eredményt nyújt. Túl nagy vagy túl kicsi tengely-és peremtávolságok esetén a szoftver az állapotsávban jeleníti meg a megfelelőséget , ellenben ott azonnal korrigálható. A kapcsolatok az ETAG szabvány szerint felhasználóbarátan vannak megtervezve a szoftverben , melyet tisztán struktúrált menü lekérdezésével nyertek.

A tervezési eredmény értelmezhető és ellenőrizhető dokumentumként menthető le minden releváns adatával együtt és nyomtatható formában.

fe80::1c61:2ad1:f52e:7ce5%5