Jürgen Kloppal ünnepelte a fischer a 75. évfordulóját

Prof. Klaus Fischer és a fischer cégcsoport munkatársai a világ labdarúgásának egyik legismertebb alakjával találkoztak. Jürgen Klopp vezetőedző a fischer dolgozóival együtt ünnepelte a 75 éves vállalatot. Az évforduló alkalmából Prof. Klaus Fischer tulajdonos meghívta Tumlingenbe Jürgen Kloppot, a világ labdarúgásának egyik legsikeresebb edzőjét. "Idejönni olyan érzés, mintha hazajönnék. És ezt túl sok helyről nem mondhatom el" - mondta Jürgen Klopp aki Január óta a fischer cégcsoport márkanagykövete. "Ahol a legjobb a normális" szlogennel népszerűsíti rögzítő rendszereinket. "A 'normálisból' legtöbbször valami nagyszerű dolog jön ki. A fischer pedig számomra szívügy" - mondta a vezetőedző csütörtök este a sky sport műsorvezetőjének, Toni Tomicnak a tumlingeni pódiumon. Az FC Liverpool edzője Tumlingen közelében, Glattenben nőtt fel és a szomszédos Freudenstadtban lévő Eduard Spranger iskolában érettségizett 1986-ban. Édesapja közel 35 évig, 1998-ig a fischer vállalatcsoportnál dolgozott.
Köszöntő beszédében professzor Fischer gratulált a sikeres edzőnek unokája születéséhez. Majd kiemelte, hogy Jürgen Kloppban és a vállalatában sok a közös vonás. "Ami összeköt bennünket, az mindenekelőtt az otthonunk, a Fekete-erdő. Továbbá mindkettőnknek nagy céljaink vannak. Neked a futballban, nekünk pedig az iparágunkban. Megnyertétek a Bajnokok Ligáját, mi pedig tavaly először léptük át az egymilliárd eurós árbevételt. A terv az, hogy 2025 végére elérjük a 1,5 milliárdot. Ehhez, akárcsak egy kiváló futballcsapatnál, nálunk is megfelelő gondolkodásmódra van szükség". Ráadásul a futballban, akárcsak a fischer csapatában, minden játékosnak lelkesednie kell a feladatáért. "Mi a fischernél nemcsak egy kiváló csapat vagyunk, hanem egy nagy család is. Az emberek mutatják meg a különbséget. Nálunk a cégnél és nálatok a pályán" - hangsúlyozta büszkén a tulajdonos.

Jürgen Klopp pályafutását a két fischeres gyakornok, Luise Engler és Max Leon Giese mutatta be. Megkérdezték tőle, hogyan képes motiválni magát még a nehezebb napokon is. "Sok meccset vesztettem már el és tudom milyen a vereség. Fiatalemberként az ember azt gondolja, hogy egy rossz nap után már nem lesz holnap. De minden vereség után a következő napon újra feljött a nap. Egy bizonyos pont után már nem is tűnik minden olyan rossznak. Az én koromban már tudja kezelni ezt az ember" - mondta a gyakornokoknak és a közönségnek. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretne-e egy gyakornoki állást vállalni a fischernél, azt válaszolta, mosolyogva: "Mindenkinek van valamiben tehetsége és én azt hiszem, hogy jobb a fischer számára is, ha maradok a futballnál".

A jelenlévők, akiknek többsége a fischer munkatársa volt, ezután lelkesen hallgatták a világhírű futballedző történeteit. A tőle megszokott szenvedélyes, közérthető és vicces módon mesélt a kezdetekről, amiket futballistaként, illetve edzőként átélt, és betekintést engedett a Fekete-erdőtől a világ nemzetközi labdarúgásának csúcsáig vezető útjába. Toni Tomic a Sky live csatorna műsorvezetője, aki a Premier League szakértője és a Bundesliga mérkőzéseit szokta közvetíteni még számos anekdotát csalt ki belőle.
Jürgen Klopp a színpadon találkozott régi gyerekkori barátjával a fischer vállalatnál dolgozó, Frank Küblerrel is, akivel mind a mai napig jó kapcsolatot ápol. Meséltek a futballedzésekről és a diszkóban töltött estékről. Az anekdotákból is kiderült, hogy Jürgen Klopp még mindig mennyire kötődik szülőföldjéhez és a fischer cégcsoporthoz. "Az én feladatom az, hogy lelkesítsem az embereket azért, amiért szenvedélyesen rajongok. Ennyire egyszerű" - foglalta össze Jürgen Klopp a futballedzői munkáját.
A 2019-es és 2020-as év legjobb edzője most egy különleges emléket visz magával jelenlegi otthonába, Liverpoolba. A fischer cégcsoport gyakornokai egy retró 1:16-os méretarányú VW furgont nyújtottak át neki, amin az "Én és a mesterem csak fischer dübeleket használunk" felirat szerepelt. Körülbelül 75 évvel ezelőtt ilyen furgonnal kezdték szállítani az első fischer dübeleket. A kép jól szemlélteti azt a sikeres utat, amelyet a nemzetközileg aktív középvállalat az elmúlt évtizedekben bejárt. A fischer vállalatcsoport ma már mintegy 5600 embert foglalkoztat, 2022-ben 1,14 milliárd eurós forgalmat bonyolított, 38 országban 50 vállalattal képviselteti magát, és mintegy 120 országba exportál.

Jürgen Klopp nagyon örült az ajándéknak, valamint a fischer vállalatcsoportnál töltött estének. "Ez csodálatos, köszönöm szépen. Örömmel jövök hamarosan újra" - mondta, majd aláírta a fischer vendégkönyvet, és ezután számos közös fotó készült az alkalmazottakkal, illetve régi ifjúkori társaival, mielőtt visszautazott volna a Liverpool FC donaueschingeni edzőtáborába.

sc10-cd-2