fischer DuoSeal

Tömítődübel nedves területekre

Előnyök áttekintése

 • A DuoSeal hozzáadott tömítőanyag nélkül teljesen lezárja a furatokat a csempékben, és így megakadályozza az építőanyag nedvessége által okozott szerkezeti károsodásokat.
 • A DuoSeal ideális csempézett felületekhez, olyan helyeken, ahol nagyon gyakori a fröccsenő víz, illetve ideiglenesen felhalmozódott víznek kitett rögzítés van.
 • Az univerzális dübel gyorsan, a csempe sérülése vagy bármilyen további szerszám használata nélkül szerelhető.
 • Piros eleme garantálja a biztonságos tartást minden építőanyagban. Így a DuoSeal ugyanazokat a terhelési értékeket nyújtja, mint az általános nylon dübelek.
 • A készletben található korrózióálló acélcsavarnak köszönhetően ideális nedves helyeken történő telepítéshez, és elkerülhető a rozsdásodás.
 • A lágy műanyag perem teljesen lezárja a furatot és rugalmasan alkalmazkodik a rögzítendő tárgy alakjához.

Választék

Jellemzők:

 1. A szürke terpesztő szárny segíti a feszítést és további biztonságot eredményez.
 2. A kiváló minőségű nylonból készült piros rész automatikusan aktiválja az optimális működési elvet (feszítés, alakformálódás, csomósodás) az építőanyagtól függően a legjobb tartás érdekében.
 3. A lágy műanyag perem teljesen lezárja a furatot és rugalmasan alkalmazkodik a rögzítendő tárgy alakjához.
 4. A dübelszár hornyai kompenzálják a furat egyenetlenségeit a tömítési funkció biztosítása érdekében.
 5. Az elfordulásgátló funkció megakadályozza a dübel nem kívánt elfordulását a megfelelő működés érdekében.
 6. A lágy és kemény anyagoknak köszönhetően optimális csavarbehajtást és meghúzási nyomatékot érünk el.
 7. Megfelelő csavarszár a furat vízzáró tömítéséhez.
 8. A korrózióálló acél csavar ideális nedves területeken történő telepítéshez és ezáltal elkerülhető a korrózió.
 9. TX behajtás általános szerszámmal.

Tömítési előírások nedves területeken.

Kötelező a megbízható tömítés nedves helyiségekben a DIN 18534 és az ETAG 022 előírásai szerint. Ezeket a furatokat ezidáig minden esetben szilikonnal vagy más tömítőanyaggal tömítették, nagy költséggel. Ez nemcsak többletköltségeket okoz, hanem nagyon időigényes is teszi a szerelést. Ezenkívül a szilikon nem felel meg a fent említett tömítési előírásoknak, mivel ez csak ideiglenes megoldás, és a hézagok tömítését rendszeresen javítani kell. A furatok elégtelen tömítése szerkezeti károsodáshoz és penészesedéshez vezethet a fal mögé került nedvesség miatt. A fischer DuoSeal és a hozzá tartozó korrózióálló acélcsavar segítségével a furatokat a nedves helyeken vízzáróan lehet lezárni egyéb tömítőanyag nélkül. A műanyag dübelt a független Säure Fliesner Vereinigung e. Tesztelő és tanúsító intézet tesztelte. Az ETAG 022 és a víz expozíciós osztály W3-I vízzáróságát a DIN 18534 alapján igazolták. Figyelembe véve a nedves területeken alkalmazott nemzeti és nemzetközi szigetelési szabványokat, a DuoSeal a mellékelt csavarral kombinálva ideálisan alkalmazható kereskedelmi, magán és nyilvános nedves területeken, ahol az gyakran ki van téve a fröccsenésnek és az ideiglenes vízfelhalmozódásnak.

Alkalmazások

Fürdőszobai berendezések
Tartozékok a mosdóknál
Tartozékok a zuhanyzóban
Törülközőtartók rögzítése
Rögzítések az öltözőkben
Tömlőtartók rögzítése
Válaszfalak rögzítése
Fali rögzítések konyhákban
sc93-delivery-2