Raffles City – új világrekord (építmény) Kínában

A fischer homlokzati rendszerek alkalmazása a chongkingi "Raffles City" projekten.

"Raffles City" egy, a kínai Chongqingban található megastruktúra. Az új világrekordot jelentő építménynek része a világ leghosszabb "vízszintes felhőkarcolója". A komplexum mind a nyolc épületén mintegy 300 000 darab FZP II fischer Zykon panelhorgony biztosítja a természetes kőpanelek szilárd rögzítését.
A több mint 82 000 négyzetkilométeres Chongqing a világ legnagyobb területű városa, amely több mint 30 millió lakossal rendelkezik. A metropolisz most egy új nevezetességgel gazdagodott a "Raffles City Chongqing" révén. A CapitaLand Group által fejlesztett projekt hét évnyi építkezés után 2019-ben fejeződött be. A "Raffles City Chongqing" két 350 méter magas északi és hat 250 méteres déli felhőkarcolóból áll. Az 1,12 millió négyzetméternyi területen lakások, irodák, egy bevásárlóközpont, szálloda és egyéb létesítmények találhatók.
A Kristályhíd a világ leghosszabb "vízszintes felhőkarcolója" egy rendkívüli mérnöki teljesítmény. A 300 méter hosszú, 32,5 méter széles és 26,5 méter magas híd négy 250 méteres felhőkarcoló felett húzódik, és további hidakon keresztül kapcsolódik a két szomszédos 350 méter magas felhőkarcolóhoz. A Kristályhídon található egy galéria, egy klubház és még sok más, beleértve egy-egy kiugró üvegpadlós teraszt a híd mindkét végén, ahonnan a látogatók zavartalanul élvezhetik a messzire nyíló kilátást a városra. A "Raffles City Chongqing"-et a világhírű izraeli építész, Moshe Safdie tervezte. Ő volt a felelős egy másik projektért is, a szingapúri Marina Bay Sands-ért, amelynél szintén fontos szerepe volt a fischer homlokzati rendszereknek.
Az üveggel és a vörös színű Red Sesame gránit kővel burkolt pódiumhomlokzatok a "Raffles City Chongqing" projekt jelentős részét képezik, mivel egyidejűleg látnak el vizuális és védelmi funkciót is az épület számára. A fischer Zykon FZP II panelhorgonyok mintegy 300 000 darabja garantálja a szilárd tartást a természetes kőpanelek és a szerkezetek között.

"Hátsókúpos horgonyaink magasabb terhelési értékeket és az épület előkelőbb megjelenését biztosítják a hagyományos megoldásokhoz képest" - nyilatkozta Ralf Weber, a fischer homlokzati rendszerek üzletágvezetője. Az FZP II horgonyok a hátsókúpos furatokban feszítés nélküli, formazáró rögzítést biztosítanak. "Ez lehetővé teszi, hogy a homlokzati panel 1/5 részénél helyezkedjenek el" - tette hozzá Ralf Weber. ”Ennek köszönhetően, vékonyabb és nagyobb homlokzati panelek is beépítésre kerülhettek a "Raffles City Chonqging"-nál és az ehhez hasonló projektek során. Az egyszerű és gyors beépítés csökkenti az építési időt és a projekt költségeit is” - tette hozzá a homlokzati szakértő. "Az épület teljes életciklusa során az alacsonyabb karbantartási követelmények, a hosszú élettartam és a magas energiahatékonyság növeli az épület gazdasági hatékonyságát és pozitív ökológiai mérleget biztosít" - folytatta. A hátsókúpos technológia esztétikai előnyöket is kínál. Azáltal, hogy a panel rögzítése a hátoldalon van elrejtve, maguk a rögzítési pontok nem láthatók. Ez egy különösen harmonikus homlokzatot eredményez, amely világszerte esztétikus megjelenést kölcsönöz az építményeknek és nevezetességeknek.

fischer szerelt homlokzatok

cd-cd44994c-6t9hv