Megfelelő megoldás minden alkalmazáshoz


A fischer homlokzati rendszerek szinte minden burkolóanyaghoz rögzítő megoldást nyújtanak. A homlokzati panelek, például a szálcement vagy a HPL látható rögzítése szegecsekkel vagy csavarokkal oldható meg. A kerámia és a terrakotta kapcsos megoldásai láthatóan és rejtve egyaránt megvalósíthatók. Speciális rögzítő profilok állnak rendelkezésre a fém kazetták rejtett rögzítéséhez. A fischer horgonyok a homlokzati panelek rejtett rögzítéséhez a hátsó oldalon biztosítják a feszültségmentes rögzítést a hátsókúpos furatokban. A hátsókúpos horgonyrendszert jól megtervezett és kompatibilis fúrási és szerelési technológia, valamint további elemek egészítik ki. A hátsókúpos horgonyok széles választékának köszönhetően a fischer szinte bármilyen típusú burkolóanyagot képes rögzíteni a homlokzathoz. Ezáltal lehetőség van 20 mm vastagságú terméskőből készült homlokzati panelek, 8 mm vastagságú egyrétegű és laminált biztonsági üveg, valamint 8 mm vastagságtól kerámialapok, rostcement és HPL lapok rögzítésére.

Az egyes paneleket vagy akár az összes panelt később könnyedén lehet cserélni a profilok használatával. A változó panelvastagságokat kompenzálhatjuk különálló horgony típusok használatával. Ez a módszer lehetővé teszi az egységes homlokzati kép megvalósítását, valamint a gyári előgyártást is.

A fischer hátsókúpos horgonyok régóta alkalmazott technológiája lehetővé teszi a panel hajlítófeszültségének körülbelül 50%-kal történő csökkenését az általános rendszerekhez képest. Amennyiben  a horgony helyzete a panel hátoldalának 1/5 pontjában van. Így a szokásos rögzítési megoldásokhoz képest ez a technológia többszörös terhelhetőséget biztosít és kisebb panelvastagságot, illetve nagyobb panelformátumokat tesz lehetővé a kisebb hajlítónyomatékoknak köszönhetően.

  

A statikailag optimalizált rendszer és a megnövekedett kitörési erők nagyobb méretű, azonos vastagságú panelek használatát teszik lehetővé az általános rögzítésekhez képest. Vékonyabb és ennélfogva könnyebb panelek is használhatók, amelyek gazdaságossá teszik a rendszert.

A fischer homlokzati rendszerek üzletága az ügyfelekkel, leányvállalatokkal és helyi partnerekkel közösen működik szerte a világon. A fischer homlokzati rendszerek és a BWM homlokzati rendszerek kompatibilis megoldásokat és all-in-one rendszereket kínálnak a jövő piaci szegmenséhez.
cd-cd44994c-kh68p