C-FIX

A dübelméretező szoftver lehetővé teszi a nagyszilárdságú acéldübelek és vegyi rögzítések vizsgálatát betonszerkezetek esetén

Biztosítani kell az Európai Műszaki Értékelés [ETA] és Mérnöki Megoldások (ENSO) szerint a statikus-kvázi statikus terhelésnek kitett horgonyokat és alkalmazásukat. A Mérnöki Megoldások (ENSO) révén szinte minden olyan követelményt, igényt és tervet le lehet fedni, melyet a világ bármely táján igényelnek.

Ennek a szolgáltatásnak az előnye, hogy mindig az adott ország szerinti megfelelő méretezést hajthatjuk végre. Több mint 30 helyi leányvállalat teszi lehetővé, hogy a fischer 100%-os támogatást nyújtson az egész világon. A horgonyok könnyebb megválasztása érdekében minden termék számára több kipróbált és tesztelt kivitel áll rendelkezésre.

Az FE módszer segítségével mostantól bármilyen igény szerinti horgonylemez-vastagság méretezése lehetséges a felhasználó által definiált horgonylemez anyagminőségét, merevségét illetően. A Mérnöki Megoldások (ENSO) révén számos különböző horgonylemez-geometriát és elrendezést lehet kialakítani és méretezni.

A letöltésekhez és a rendszerkövetelményekhez

Most már falazatba is tervezhető

A megújult C-FIX optimalizált kezdési idővel teszi lehetővé a falazatokban történő rögzítés méretezését az ETAG szabvány szerint. Ezáltal bármilyen horgonylemezformát modellezhetünk , ahol a horgonyok mennyiségét 1,2 vagy 4-re kell korlátozni az ETAG 029 szabvány szerint. A kisméretű téglákból álló falazatok esetén egy további lehetőség áll rendelkezésre a különböző kapcsolatok méretezéséhez. Lehetséges méreteznünk akár nagyobb rögzítési mélység megadása mellett is egészen 200mm-ig.

A falazatokban lévő dübelek méretezésénél hasonló kezelőfelület áll rendelkezésre, mint a betonszerkezetekben lévő dübelek méretezésénél. Ez meglehetősen leegyszerűsíti a gyors belépést és műveletet. Azok a megadott opciók, melyek nem engedélyezettek a modulban automatikusan deaktiválódnak. A menetes szárak és a hozzájuk tartozó szitahüvelyek minden lehetséges kombinációját a megfelelő téglaelemhez illesztjük. Ezért helytelen bevitel nem lehetséges. A beton és falazat kialakításának változtatása során minden releváns adat elfogadásra kerül. Ez leegyszerűsíti a begépelést és elkerüli a hibákat.

A legalapvetőbb paramétereket (igénybevételeket, tengely-és peremtávolságokat) közvetlenül a grafikus felületen definiálhatjuk vagy lehetőségünk van akár a menüpontokban való megadásukra is.
Függetlenül attól, hogy hol végez módosításokat a rendszer automatikusan összehasonlítja az összes beviteli lehetőséget. A nem megengedett csavarkép esetén a szoftver hibaüzenetet hoz fel, továbbá a számítás minden változtatáshoz illeszkedő eredményt nyújt. Túl nagy vagy túl kicsi tengely- és peremtávolságok esetén a szoftver az állapotsávban jeleníti meg a megfelelőséget, ellenben ott azonnal korrigálható. A kapcsolatok az ETAG szabvány szerint felhasználóbarátan vannak megtervezve a szoftverben, melyet tisztán strukturált menü lekérdezésével nyertek.

A tervezési eredmény értelmezhető és ellenőrizhető dokumentumként menthető le minden releváns adatával együtt és nyomtatható formában.

cd-8cc8ccd64-fwf22